Veilig internet

Het gebruik van internet vraagt om verbinding. Zo goed als overal waar we komen is tegenwoordig WiFi geïnstalleerd. Restaurants, winkelcentra, scholen, in iedere woning en zelfs sommige vliegtuigen zijn tegenwoordig voorzien van het draadloze internet. Dat is heel fijn want hierdoor kunnen we altijd en overal verbonden zijn. Er zit echter ook een nadeel aan dit verhaal, namelijk elektromagnetische straling. Deze straling komt vrij vanaf zendmasten waardoor wij kunnen internet, bellen en in verbinding staan.

Veilig internetten met LiFi

Het gebruik van LiFi, Light Fidelity, is een nieuwe vorm van draadloos internet. Door middel van het gebruik van lichtgolven is verbinding mogelijk. Deze lichtgolven maken gebruik van LED techniek die je al kent van LED lampen. Bij deze lichtgolven is er geen sprake van straling.Cybersecurity speelt ook een grote rol. Licht gaat simpel gezegd niet door muur en glas. Hierdoor is verbinding van buitenaf niet mogelijk. Gevoelige data is dus veilig. Veilig internetten is dus mogelijk dankzij LiFi.

Bart Boosten – Founder en CEO van Hellolifi.

2 jaar geleden kwam ik tijdens een seminar op de Campus in Eindhoven in aanraking met LiFi. Na meer dan 20 jaar ervaring in de lichtbranche ga ik de uitdaging aan het nu nog onbekende LiFi internet in Nederland  te introduceren in samenwerking met professionele partners.

Contact

Voordelen van LiFi

Naast dat elektromagnetische straling geen rol speelt bij LiFi kent het systeem nog een aantal voordelen. De wereld waarin we leven moet en wordt steeds duurzamer. Het gebruik van 4G, 5G en in de toekomst 6G heeft antennes nodig. LiFi heeft dat niet. De capaciteit is onbegrensd.

Zijn elektromagnetische velden slecht voor je gezondheid?

Elektromagnetische straling komt voor rond antennes, elektrische apparaten, mobiele telefoons en huishoudelijke apparaten. Hoe meer verbinding, hoe meer straling. Vanuit de Rijksoverheid is wettelijk vastgelegd hoe sterk deze straling maximaal mag zijn. Dat neemt niet weg dat de straling er is.

Elektromagnetische straling is voor zover bekend niet schadelijk voor de gezondheid volgens de Rijksoverheid. Toch wordt ook aangegeven dat elektromagnetische velden invloed hebben op zintuigen en zenuwen. Ook zijn er verschillende onderzoeken waaruit blijkt dat de straling wel een negatieve impact heeft. Hoe hoger de frequentie en hoe dichterbij de bron van straling, hoe slechter dit voor de gezondheid blijkt te zijn.

LiFi door HelloLiFi

HelloLiFi introduceert het nieuwe internet. Snel, veilig draadloos internet via lichtgolven. Dankzij het LiFiMAX® Flex systeem van Franse partner Oledcomm wordt dit nieuwe systeem bereikbaar en toegankelijk voor iedereen. De missie van HelloLiFi is om iedereen te helpen aan veilig internet zonder straling.